Hallo, ik ben Linda Bollens

Ik ben een beeldend kunstenaar die zoekend naar mijn persoonlijke expressie kiest voor de materie klei en porselein.

Het  “Witte Goud” verwerk ik tot creaties die fragiliteit en fijnheid uitstralen. In mijn atelier werk ik projectmatig, mijn creaties ontstaan uit experimenten en impressies. Vanuit een concept zoekt ik naar de vorm, de textuur en de kleur- combinaties tot het beeld uitdrukt wat ik wil ‘ver-beelden’.

Meestal kies ik voor porselein,  ‘een verleidelijke vrouw die pronkt met haar sensuele huid – het witte, het pure’.

Linda Bollens, beeldend kunstenaar

Thema’s die kenmerkend zijn voor mijn werken zijn de broosheid van het (menselijk) leven en vergankelijkheid tot court, de bezorgdheid voor het voortbestaan van onze planeet, conflicten maar ook de mogelijkheid tot heling en herstel.

Mijn relatie met porselein is passioneel en creëren in mijn atelier is een uitlaatklep, soms ook een vlucht uit de werkelijkheid.

‘Klei is mijn positieve energie, mijn lotsbestemming. Het is mijn ziel zelf die met klei werkt.’

Als creatief therapeut voelde ik de behoefte om ook zelf beeldend te creëren. Aan de Leuvense academie voor Beeldende Kunsten vervolmaakte ik de opleiding keramiek. Via masterclasses bij internationale keramisten ontwikkelde ik eigen technieken om de porselein beter te doorgronden.

Het begeleiden van mensen in hun creatief proces is mij aangeboren en met enthousiasme deel ik mijn kennis tijdens de workshops.

Keramiek Atelier Linda Bollens

Sinds 2018 werk ik in mijn eigen atelier, gelegen  op een site met andere kunstenaars en ontwerpers.

Nieuwsbrief

Ik wil op de hoogte blijven van workshops en activiteiten in het atelier.